Cykelparkering för yrkesfolk

Vi hjälper yrkesfolk att planera och inreda väl fungerande cykelparkeringar med beprövade kvalitetsprudukter från vår holländska partner Falco. Våra lösningar för cykelparkering och cykelgarage finns installerade över hela landet och vi samarbetar löpande med byggbolag, kommuner och arkitekter i olika delar av Sverige.

Med vår erfarenhet och kunskap hjälper vi dig att skapa yteffektiva, välordnade och stöldsäkra cykelparkeringar i många olika varianter. Kontakta oss så berättar vi mer om vilka lösningar för cykelparkering som är de bästa för just ditt projekt.

Här nedan ser du exempel på projekt vi gjort:

Bergslagsparken i Trollhättan

Bergslagsparken i Trollhättan fungerar idag som ett förlängt väntrum till Resecentrumet. Trollhättans kommun har valt att rusta upp parken och dess cykelparkering för att öka tryggheten och stärka parkens identitet och attraktivitet. I samband med kommunens restaurering installerar vi ett nytt cykelgarage i modell FalcoScandic tillsammans med våra tvåvåningscykelställ FalcoEco.

FalcoScandic är ett modernt och flexibelt cykelgarage som går att anpassa och utforma efter behov och önskemål. Man kan välja väggbeklädnad och tak i flera olika material, och det låsbara garaget kan levereras med många olika dörr- och låsalternativ. Cykelgaraget kan utrustas med olika enplanscykelställ, eller som i det här fallet, tvåplanscykelställ.

De hyrbara cykelplatserna i Trollhättans nya låsta cykelgarage ger cyklisterna en trygg och säker plats att parkera sin cykel, mitt i centrala staden. Vi är glada för att vi fått vara en del av detta projekt och ser fram emot fler spännande projekt.

Appstyrda cykelboxar i Lerums Kommun

Vi har levererat och installerat 25 st nya cykelboxar på ett antal olika platser i Lerum Kommun med individuell inlåsning av cyklarna.

Cykelboxarna, som är belysta med LED-ljus, har en låslösning som styrs via en applikation i cykelägarens mobiltelefon. Cykelboxarna försågs även med gröna sedumtak med växtlighet, vilket är en allt vanligare syn idag.

På grund av att cykelstölderna ökar på många håll ökar också efterfrågan på extra säker cykelparkering.

Framförallt bland de dyrare cyklarnas ägare finns en ökat behov av möjligheten att kunna låsa in sin cykel i en egen låst box med access via traditionell nyckel, tag-lås eller smartphone-app.

Kontakta oss för offert: 08 750 80 15 eller

Tvåvåningscykelställ i Sveriges cykeltätaste stad

Uppsala är Sveriges cykeltätaste stad och behovet av cykelparkeringar i city är stort. Vi har därför blivit upphandlade av Uppsala Kommun att leverera tvåvåningscykelställ till hela staden.

Vid Uppsala Centralstation finns Sveriges största cykelparkering. Den har nyligen fått en rejäl upprustning och har nu dubbelt så hög kapacitet mot tidigare. Detta har gjorts möjligt tack vare installationen av våra tvåvåningscykelställ i modell FalcoPremium.

Cykelparken vid centralstationen har nu närmare 1700 cykelplatser och är lika lätt att parkera i som tidigare. Tvåvåningscykelställ är det självklara valet när man behöver optimera antalet cykelplatser per ytenhet. Alla våra tvåvåningscykelställ är i övre plan utrustade med gasfjäder som gör lyftet lätt och smidigt. Detta innebär att alla, gammal som ung, med enkelhet kan parkera sin cykel en våning upp.

Centralstation i Linköping

Som alla universitetsstäder har Linköping en stor andel cyklister. Den cykelparkeringen vid Linköpings Centralstation har därför rustats upp och utrustats med tvåvåningscykelställ och cykeltak från Falco. Valet föll på cykelstället FalcoPremium och tillhörande tak FalcoLite.

Tvåvåningscykelstället FalcoPremium möjliggör dubbla antalet parkerade cyklar på samma yta som ett vanligt enplansställ. Den övre skenan är utrustad med gasfjäder som gör det lika lätt att parkera sin cykel i övre plan som i nedre. Cykelparkeringen kompletterades dessutom med det mycket flexibla taket FalcoLite.

Vi har under de senaste åren sett en tydlig trend där kommuner satsar på tvåvåningscykelställ vid sina respektive resecenter och centralstationer för att optimera de allt mer belastade cykelparkeringarna. Vi är glada över att få vara med och forstätta underlätta för Sveriges alla cyklister.

Kvarteret Roten i Umeå

Vi har nyligen levererat och monterat våra tvåvåningscykelställ FalcoEco med tillhörande tak FalcoGamma till kvarter Roten i Umeå.

De nybyggda studentlägenheterna har fått nästan 400 väderskyddade cykelplatser, precis utanför dörren.

Detta är ett bra exempel på hur våra moderna cykelparkeringar kan integreras med modern arkitektur och samtidigt vara till stor nytta för cyklisterna.

Vi hjälper er gärna med att ta fram ett förslag på hur vi kan optimera ert projekt. Kontakta oss på tel 08-750 80 15 eller

På uppdrag av Stockholm Stad

Stockholm Stad väljer FalcoPremium cykelställ i två våningar

På uppdrag av Stockholms stad inreder vi det nya cykelgaraget i anslutning till Citybanan på Odenplan i Stockholm med 420 cykelplatser i två plan.

Från gatuplan leds cyklarna via ramp och trappor ner till det 600 kvm stora cykelgaraget. Därifrån finns en direkt förbindelse under mark till biljetthallen för tunnelbanan och pendeltåg.

Valet av cykelställ landade på de numera klassiska FalcoPremium, våra tystgående tvåvåningsställ i aluminium och varmgalvaniserat stål med gasfjäderassisterat lyft till övre plan. Enkelt och smidigt. 

Cykelställ i två våningar vid centralstationen i Lund

Som en av Sveriges största cykelstäder är behovet av cykelparkeringar stort i Lund. Vi har nyligen blivit upphandlade av kommunen att leverera tvåvåningscykelställ och inleder med att montera nästan 400 cykelplatser i modell FalcoEco vid centralstationen.

Cykelparkeringen ligger på Västra Stationstorget och används redan flitigt av Lunds cyklister. FalcoEco är ett användarvänligt och säkert alternativ och passar lika bra utomhus på stora parkeringar likt denna som inomhus i cykelrum och -garage.

Vi tackar för förtroendet och ser fram att få fortsätta underlätta för Lunds många cyklister.

Stockholm parkering utökar med cykelboxar vid Åkeshov

Cykelboxen utökar sitt samarbete med Stockholm Parkering, nu med dessa prydliga cykelboxar vid Åkeshovs parkeringshus intill T-banan.

Cykelboxarna är pulverlackerade i färgen RAL 5012 enligt önskemål och försedda med foliering i cykelmönster som tidigare boxar gjort sig kända för.

FalcoQ, som denna variant av cykelbox heter, kan stylas och skräddarsys i nästan oändligt många färg- och mönsterkombinationer. Bara fantasin sätter gränser. Men framförallt är FalcoQ cykelgarage en mycket robust kvalitetsprodukt som håller i ur och skur i tuff utemiljö. FalcoQ cykelgarage kan förses med nyckellås som här, eller med elektriska brick-styrda lås som tex Aptus. FalcoQ kan även levereras med odlingsbara sedumtak, vilket blivit allt mer populärt senaste tiden.

Låsbara cykelboxar i Ale kommun

Låsbara cykelboxar från Cykelboxen, här på plats i Ale kommun.

Cykelboxarna har odlingsbara sedumtak. Cykelboxar har länge varit ett vanligt inslag i stadsmiljön i bla USA, Danmark och Holland då många cyklister föredrar att låsa in sin cykel individuellt. Cykelboxarna FalcoQ tillverkas i varmförzinkat stål samt hardwoodpaneler och kan som på bilden pulverlackeras för att passa in i närmiljön på ett tilltalande sätt.

Vasakronan väljer Falco Ideal

Cykelboxen installerar 246 cykelplatser i cykelstället FalcoIdeal i Vasakronans cykelgarage på Klara Västra Kyrkogatan i Stockholm.

Falco Ideal är ett av våra allra mest robusta ställ och har ögla för ramfastlåsning och även gummibeklädda ramhållare som skapar extra stöd och ordning bland cyklarna.

Vasakronan satsar ordentligt på cykelparkering i detta dedikerade cykelgarage där även ett speciellt rum med extra säkerhet finns för de mest exklusiva cyklarna.

Cykelboxar i Umeå

Umeås koncept Park and Bike ska uppmuntra pendlare att parkera bilen vid en av de billigare infartsparkeringarna och ta cykeln sista vägen in.

Man har därför valt att installera FalcoQ cykelboxar för att ge cyklisterna säkra parkeringsalternativ vid dessa bilparkeringar.

FalcoQ är en mycket robust cykelbox för individuell inlåsning av cyklar med plats för 1 cykel i varje garagebox. Cykelboxen tillverkas i varmgalvaniserat stål och FSC-certifierat miljöklassat hardwoodträ. Här med vanligt plåttak, men FalcoQ kan även levereras med odlingsbart sedumtak.