Cykelgarage & Cykelboxar 

Vi levererar och inreder idag cykelgarage och cykelboxar åt ett stort antal byggbolag, fastighetsbolag och kommuner. Då cykelpendlingen ökat dramatiskt under senare år har behovet av väl fungerande och säkra cykelgarage också blivit större. Våra kunder är främst kommuner, arkitekter, landskapsarkitekter och byggföretag.

Vi levererar väl beprövade och pålitliga produkter med mycket god hållbarhet, och vi hjälper även till med planering av projekt och ritningar i CAD och dwg. Många cykelgarage runt om i Sverige är inredda med våra produkter, och vi samarbetar idag med de flesta stora byggbolag och ett växande antal kommuner.

Cykelgarage Scandic Cycle Hub

Cykelgarage Scandic Cycle Hub - Cykelgaraget för tågstationer och resecentrum

Efterfrågan på så kallade cykelhubbar i olika former ökar i många kommuner som ett svar på den tilltagande cyklingen.
Cykelgaraget FalcoScandic cykelhubb möter efterfrågan på säkra och moderna cykelgarage som kan formges och utrustas med en mängd alternativ vad gäller utseende och funktion.

 

Cykelgaraget Scandic kan t.ex. levereras med automatiserade dörrar och olika former av accessystem med kort-, app- och kodlås samt plats för cykelställ i två våningar eller enplansmodell. Man kan även välja väggbeklädnad i säkerhetsglas eller träpanel samt transparenta alternativ för taken. Antalet cykelplatser kan variera från några tiotal till hundratals. Cykelgaragen kan dessutom utrustas med servicestation där pump och verktyg ingår, tvättstation för cyklar och mycket mer.

Kontakta oss för mer information om hur FalcoScandic kan utformas för att möta ditt behov. 

FalcoQ

Cykelboxar blir en allt vanligare syn runt om i landet. I takt med att cyklarna blev dyrare och cykelstölderna fler krävdes en ny lösning, därför introducerade vi redan 2009 de första cykelboxarna för Sverige. Idag levererar vi löpande cykelboxar och andra smarta lösningar till hela landet.

FalcoQ är vår mest populära cykelbox. Likt alla våra produkter är FalcoQ mycket anpassningsbar och kan tillverkas i en mängd olika material samt utrustas med många diverse tillbehör. FalcoQ levereras per standard i sektioner om 5 cykelboxar och är tillverkad av helt återvinningsbart varmgalvaniserat stål. Taket är tillverkat av profilerad aluzinkplåt och väggarna klädda med tilltalande träpaneler. Inomvändigt avskiljs de 5 boxarna av robusta gallernät. Varje cykelbox utrustas med ett separat lås av er preferens. Häng-, nyckel-, blipp-, app- & kodlås är bara några av alternativen. Cykelboxen kan även förses med sedumtak förberedd för sedumväxtlighet. FalcoQ kan givetvis ytbehandlas med pulverlack i valfri RAL-kulör för att matcha befintlig miljö eller passa ett företags grafiska profil.

FalcoLok

FalcoLok är en serie av modulära cykelgarage och förvaringsbodar i olika storlekar och konstellationer. Med FalcoLok kan du skapa en förvaringsbod i valfritt format som kommer till god använding då man behöver ett låst förråd. Utmärkt för allt från cyklar och barnvagnar till leksaker och verktyg. Passar perfekt på t.ex. innergårdar hos bostadsrättsföreningar, men även hos skolor eller dagis.

Som standard levereras FalcoLok med träpaneler, men väggarna kan kläs i en stor mängd olika material enligt ert önskemål. Även taket är anpassningsbart och kan t.ex. utrustas preparerat för sedumodling. En stor variation av dörrar finns tillgängliga för att passa alla behov.

Alla modeller har integrerade dräneringsrör som för vatten till marknivå. FalcoLok är standardutrustat med Europrofile cylinerlås, men alla tänkbara sorters låsanordningar är givetvis möjliga att installera.

FalcoCrea

FalcoCrea har sitt ursprung i FalcoLok-serien och är en kombination av cykelbox och cykelgarage. Crea är en liten och smidig box med plats för fyra cyklar och kan, precis som Lok-garagen, utformas helt enligt behov och önskemål.

Cykelboxen kan kläs i en mängd olika material och utrustas med alla tänkbara låsvarianter. Det är även möjligt att förse boxen med sedumtak för odling.

FalcoCrea är ett utmärkt alternativ för både villaägaren och bostadsrättsföreningen men även för företag och publika anläggningar. Allt stål är helt återvinningsbart och varmgalvaniserat samt går att få pulverlackerat i valfri RAL-kulör.

FalcoCrea går även att beställa utan de integrerade cykelställen och blir därmed ett utmärkt förvaringsutrymme för allt från trädgårdsverktyg till barnvagnar och leksaker.

FalcoSafe

FalcoSafe är en billigare cykelbox som levereras i separata moduler.

Cykelboxen är i standardutförande tillverkad av en varmgalvaniserad stålram med plåtväggar och en perforerad plåtdörr. Inuti boxen parkeras cykel i en stålskena.

Dörren är utrustad med en ögla för hänglås men går givetvis att förse med exempelvis elektriska lås eller dylikt vid önskemål. Cykelboxen går även att ytbehandla med pulverlack i valfri RAL-kulör.

FalcoTel-K

Cykelgaraget FalcoTel-K ger en säker förvaringsplats för allt från cyklar och mopeder till barnvagnar och verktyg. Tel-K passar utmärkt för företag, skolor och bostadsföreningar som behöver låsta förvaringsutrymmen utomhus.

Tel-K är djupare än standardiserade cykelgarage vilket ger användaren en större manövreringsyta och har ett vinklat tak som gör att allt vatten rinner ner på baksidan.  Cykelhuset är som standard klätt i hardwoodpaneler, men väggarna går att beklä med en mängd olika material vid önskemål. Vi erbjuder flera olika dörrvarianter som kan placeras på olika platser för att tillgodose era behov. Dörren förses därefter med valfri låstyp.

Precis som alla Falcoprodukter är FalcoTel-K tillverkat av 100% återvinningsbart varmgalvaniserat stål i enlighet med standarden BS EN ISO 1461 och går att ytbehandla med pulverlack i valfri RAL-kulör.