Cykelgarage och cykelboxar - några referenser

Cykelboxen inreder idag cykelgarage åt ett stort antal byggbolag, fastighetsbolag och kommuner. Nedan ser du några exempel på våra projekt. Då cykelpendlingen ökat dramatiskt under senare år har behovet av väl fungerande cykelgarage också ökat. Våra kunder är främst kommuner, arkitekter, landskapsarkitekter och byggföretag.

Vi levererar väl beprövade produkter som är pålitliga och har mycket god hållbarhet, och vi hjälper även till med planering av projekt och ritningar i CAD och dwg. Ett flertal cykelgarage runt om i Sverige är inredda med Falcos produkter, och vi samarbetar idag med de flesta stora byggbolag och ett växande antal kommuner. Här är några av dem:

SKANSKA - PEAB - JM - ALE KOMMUN - LERUM KOMMUN - STOCKHOM PARKERING - VASAKRONAN - NCC

Vi introducerade cykelställ i två våningar i Sverige 2010 då vi inredde Stockholms första dedikerade cykelgarage intill nya Resecenter i Älvsjö. Ett antal nya större cykelgarage finns planerade och kommer även dessa att inredas med Falcos produkter. Nya Karolinska sjukhusethar valt flera produkter från Falco, både för cykelparkering och möbler för utemiljön. Falco är kända för sina robusta produkter och design som står sig över tid.

cykelgarage cykelhub

Cykelgarage Scandic Cycle Hub - ett cykelgarage för tågstationer och resecentrum

Efterfrågan på så kallade cykelhubbar i olika former ökar i många kommuner som ett svar på den ökade cyklingen.
Cykelgaraget Falco Scandic Cycle Hub möter efterfrågan på säkra och moderna cykelgarage som kan formges och utrustas med en mängd alternativ vad gäller utseende och funktion.

Cykelgaraget Scandic kan tex levereras med automatiserade dörrar och olika former av access med kort- app- och kodlås samt med sedumtak och plats för cykelställ i två våningar eller enplansmodell. Man kan även välja väggbeklädnad i säkerhetsglas eller träpanel samt transparenta alternativ för taken. Antalet cykelplatser kan variera från några tiotal till hundratals. Cykelgaragen kan utrustas med servicestation där pump och verktyg ingår, tvättstation för cyklar och mycket mer.

Under hösten 2018 installerar vi bland annat cykelhubben Scandic vid resecentrum i Trollhättans Kommun.

Kontakta oss för mer information så berättar vi mer om våra cykelgarage.
Tel: 08 750 80 15

Appstyrda cykelboxar från Falco - Lerum Kommun

Våren 2016 var det premiär för 25 st nya cykelboxar på ett antal olika platser i Lerum Kommun med individuell inlåsning av cyklarna. Cykelboxarna, som är belysta med LED-ljus, har en låslösning som styrs via en applikation i cykelägarens mobiltelefon. Cykelboxarna försågs även med gröna sedumtak med växtlighet, vilket är en allt vanligare syn i olika sammanhang idag.

På grund av att cykelstölderna ökar på många håll ökar också efterfrågan på extra säker cykelparkering. Framförallt bland de dyrare cyklarnas ägare finns en ökad efterfrågan på möjligheten att kunna låsa in sin cykel i en egen låst box med access via traditionell nyckel, tag-lås eller smartphone-app.

Kontakta oss för offert: 08 750 80 15 eller info@modulkonstruktion.se

Vasakronan väljer Falco för 246 cykelplatser i nytt cykelgarage

Cykelboxen installerar 246 cykelplatser i cykelstället FalcoIdeal i Vasakronans cykelgarage på Klara Västra Kyrkogatan i Stockholm. Falco Ideal är ett av våra allra mest robusta ställ och har ögla för ramfastlåsning och även gummibeklädda ramhållare som skapar extra stöd och ordning bland cyklarna. Vasakronan satsar ordentligt på cykelparkering i detta dedikerade cykelgarage där även ett speciellt rum med extra säkerhet finns för de mest exklusiva cyklarna. 

Cykelhus inrett med tvåvåningsställ, Skanska i Borås

Cykelboxen inredde i november ett cykelhus åt Skanska i Borås i samband med upprustning och påbyggnad av befintliga bostadshus. Cykelhuset är tillverkat i korténstål och fyllt till max med Falco Premium, det nya uppgraderade och tystgående tvåvåningsstället från Falco. Uppåt 200 cykelplatser blev det plats för totalt. Yteffektivt och ordning & reda, som alltid med cykelställ i två plan.

Nya cykelboxar till Stockholm Parkering

Cykelboxen utökar sitt samarbete med Stockholm Parkering, nu med dessa prydliga cykelgarage vid Åkeshovs parkeringshus intill T-banan. Cykelboxarna är pulverlackerade i färgen RAL 5012 enligt önskemål och försedda med foliering i cykelmönster som tidigare boxar gjort sig kända för.

Falco Q, som denna variant av cykelgarage heter, kan stylas och skräddarsys i nästan oändligt många färg- och mönsterkombinationer. Bara fantasin sätter gränsen. Men framförallt är Falco Q cykelgarage en mycket robust kvalitetsprodukt som håller i ur och skur i tuff utemiljö. Falco Q cykelgarage kan förses med nyckellås som här, eller med elektriska brick-styrda lås som tex Aptus. Falco Q kan även levereras med odlingsbara sedumtak, vilket blivit mer och mer populärt senaste tiden.

Malmö Högskola installerar tvåvåningsstället Falco Premium

I veckan gjorde vi ytterligare en komplettering av Malmö Högskolas cykelparkering. Denna gång med 60 cykelplatser med den nya uppdaterade tystgående Falco Premium. Tvåvåningsställ för cykel finns installerade sedan tidigare i ett antal hundra platser, men denna gång valde man Falco Premium för att inte störa föreläsningssalen som ligger i anslutning till cykelrummet i fråga. Premium är delvis byggt i aluminium och betydligt tystare än föregångarna. 

NCC bygger Cykelgarage med sedumtak i Sundbyberg, Stockholm

Ännu ett cykelgarage med odlingsbart sedumtak har valts till nyproduktion av bostäder. Denna gång tillsammans med Falco Level Pro cykelställ i två plan för att få en så yteffektiv cykelparkering som möjligt. Hela 64 platser på några få kvadratmeter får plats.

cykelparkering malmö

Cykelställ till Whilborgs Fastigheter i Malmö

Installation av 48 st cykelplatser hos Whilborgs Fastigheter i Malmö, februari 2015. Cyklarna parkeras i två plan med separation 37,5 cm och varannan hög, varannan låg vilket skapar mycket yteffektiv cykelparkering.

Cykelgarage i Malmö Högskola

Mars 2015 installerade vi tvåvåningställ och vanliga cykelställ för drygt 140 cyklar i Malmö Högskolas nybyggda lokaler.

Falco cykelparkering

Falco cykelparkering hos Siemens i stockholm

Förbättring av arbetsplatsens cykelparkering samt uppförande av rastplats utanför entrén hos Siemens i Stockholm. En sektion cykeltak modell FalcoLite bestående av 3 st 3 m moduler. Två av dessa har cykelställ modell FalcoIdeal med 7 cyklar per modul. En modul har nyttjats som rökyta och försetts med rostfri askkopp modell FalcoAsh och ståbord. En sektion med 18 cykelplatser i enkelsidiga FalcoIdeal är placerade under bar himmel. Fyra bänkar modell FalcoLinea med ryggstöd kompletterat med ståbord ger en plats för rast och vila invid entrén.

Cykelställ två våningar

Cykelställ i två våningar till nya cykelgaraget i Älvsjö resecenter

Cykelboxen inredde och levererade 352 cykelplatser med cykelställ i två våningar till Stockholms första cykelparkeringsgarage vid Älvsjö Resecenter sommaren 2012. Produkten Falco Level Pro användes till största delen då cykelställen med två våningar ger utmärkt platsbesparing. I Holland, Danmark och många andra länder har cykelparkering i två plan använts sedan länge. Nu ser vi äntligen en ökning av dessa smarta tvåvåningsställ för cyklar även i Sverige. 

Cykeltak

Cykeltak till Siemens i Mölndal

Hos Siemens arbetsplats i Mölndal fanns ett behov av väderskyddad cykelparkering. Behovet löstes med Falcos cykeltak FalcoLite och cykelstället FalcoIdeal. 6 m cykeltak med plats för 14 cyklar uppfördes av Lokalbyggen.FalcoLite är ett av Falcos mest populära cykeltak. Byggt i vfz stål och slagtålig polykarbonat har cykeltaket en robust och hållbar konstruktion. Stålet kan pulverlackas och designen kan fås att harmoniera med både gammal och ny bebyggelse med vitt skillda formspråk. FalcoIdeal är en utveckling av enklare cykelställ som FalcoSound och A11. Skillnaden består i att FalcoIdeal är försedd med stänger som skyddar framhjulet mot kraftpåverkan i sidled. Stångändarna är gummiöverdragna för att inte repa cykelns framgaffel. FalcoIdeal har också en ögla för ramfastlåsning vilket många cyklister efterfrågar.

Cykelgarage FalcoQ

Cykelgarage FalcoQ till Umeå Kommun

I november 2013 installerades dessa cykelgarage från Falco i Umeå Kommun. FalcoQ är en mycket robust cykelbox för individuell inlåsning av cyklar med plats för 1 cykel i varje garagebox. Cykelgaraget FalcoQ tillverkas i varmgalvaniserat stål och Fsc-certifierat miljöklassat trä. Här med plåttak men FalcoQ kan även levereras med odlingsbart sedumtak.

Cykelgarage

Cykelgarage åt Stockholm Parkering

Cykelboxen installerade 2011 Sveriges första anläggningar med cykelboxar tillsammans med Stockholm Parkering på två platser i Stockholm. Boxarna försågs med elektroniska lås från Aptus och finns nu i Åkeshov och på Vartofta garage på Södermalm. Boxarna hyrs ut till cyklister som vill ha extra stöldskydd för sin cykel. Eftefrågan är stor och samtliga boxar är idag uthyrda.

Cykelboxen inreder cykelgarage med cykelställ

Cykelboxen inreder cykelgarage med cykelställ i två plan åt Skanska i Uppsala

Under hösten 2013 färdigställer Skanska och Uppsalahem bygget av bostäder och förskola i Uppsala. Vi anlitades för att inreda cykelrum med cykelstället A11 och tvåvåningsstället Falco Level Pro. Resultatet blev en yteffektiv och modern helhetslösning för cykelparkeringsbehovet.

Cykelgarage Falco Q

Cykelgarage Falco Q till Ale kommun

Låsbara cykelboxar från Cykelboxen, här på plats i Ale kommun. Cykelgaragen har odlingsbara tak och installerades våren 2013. Cykelboxar har länge varit ett vanligt inslag i stadsmiljön i bla USA, Danmark och Holland då många cyklister föredrar att låsa in sin cykel individuellt. Cykelgaragen FalcoQ tillverkas i varmförzinkat stål och trä och kan pulverlackeras för att passa in i närmiljön på ett tilltalande sätt. Dessa cykelgarage går även att få med odlingsbart tak, sk sedumtak.

Cykelförrådet Falco Lok

Ovan och nedan i olika varianter ser du Falco Lok. Ett mångsidigt och robust cykelförråd för innergårdar, parklekar etc. En av våra populära produkter för bostadsrättsföreningar som behöver blandad förvaring för cyklar och barnvagnar. Kan kompletteras med tag-lås, odlingsbart sedumtak, belysning och andra tillbehör. 

Du hittar fler modeller av våra cykelförråd här: 
http://www.falcostreetfurniture.se/products/cykeltak-vaderskydd/skarmtak/